Nytt samarbete med Åsa Ringlöv på Ringlöv Consulting

I vår strävan att stötta fler företag i Norrland till kraftig utveckling, inleder vi i veckan ett samarbete med Åsa Ringlöv på Ringlöv Consulting från Husum.
– Jag är glad över att Åsa vill samarbeta med oss och stärka våra kunder. Åsa kommer att bidra med lika stora delar engagemang som erfarenhet. För oss är det viktigt att vi har rådgivare som gjort en resa och vet vad det innebär att driva företag i både med- och motgång. Åsa och Ringlöv Consulting kommer att vara en viktig faktor för oss att kunna stötta fler företag per år in i en kraftig utveckling, säger Andreas Skoglund.

Åsa Ringlöv kommer framförallt att arbeta med paketet Strategisk fortkörning och stötta företag i en längre process, för att bygga strukturerna för framgångsrika företag. Ringlöv har sedan tidigare en lång erfarenhet som företagare på nationell som internationell nivå, med en god erfarenhet av uppdrag inom offentliga sektorn likväl i civila samhället.

– Med mitt engagemang och min struktur ser jag fram emot att vara med och forma framtidens företag. Jag brinner för att tänka i nya perspektiv, tänka hållbarhetsutveckling och bygga gott ledarskap, säger Åsa Ringlöv.

Företag som ska utvecklas ska inte styras av tjocka affärsplaner och detaljstyrningar. De ska ha en ”game plan” om hur man tar sig dit. Det krävs en attityd av att ”vi ska igenom” och ”vi ska banne mig i mål”. De kräver också en hårdare och flexiblare styrning som gör att medarbetarna driver själva istället för att vänta på order. Till ledning för detta finns processer, metoder och teorier som ska följas – men inte utnyttjas. Ett företags utveckling avgörs i vardagen – inte i affärsplanen. Detta förhållningssätt med tillhörande verktyg och processer har fått flera företag i Norrland att växa sedan Fredagar började arbeta med metoden under 2014.

Företagsutveckling Fredagar stöttar företag att nå framgång genom att tillföra kunskap, metoder och engagemang för att förändra attityder, rutiner och processer och nå en kraftfull utveckling. Företagsutveckling Fredagar samarbetar, sedan tidigare, med Affärsliv W3 i Skellefteå, Miljökompassen och Human Invest med liknande samarbeten. Ringlöv Consulting kommer bidra med både struktur, nätverk och en gedigen erfarenhet för att kunna stötta fler.