Del II: Att ge ut böcker på iBookStore

Det går framåt, men inte snabbt. Har ännu inte kommit in på att få ladda upp en epoub-fil. Influensa och byråkrati kom emellan.

Jag har avverkat två av tre steg verkar det som:
1. Läst och accepterat Apples 45-sidiga avtal.
2. Ge den bankinfo Apple behöver.
3. Skriva på ett ”Tax info”-avtal.

Punkt ett och tre var lätt. Det första tog lite tid, men var inga problem. Efter jag gjort min anmälan tog det väl en vecka innan Apple svarade och sa att jag var godkänd.

Men det här med bank-info…Vet inte vem som krånglar; jag, Apple eller banken? Det har hakat upp sig redan på clearingnumret; 8420-2, det vill säga Swedbank i Härnösand. ”8420-2” fungerade inte. Jag mailade banken och frågade. De ringde och sa att det bara var ”8420” som gällde. Jag skrev in ”8420” och får då upp en lista på Swedbank-kontor i Domsjö, Fränsta, Mölndal, Norsjö (var ligger det?) och Skellefteå. Nu svarar inte banken när jag ringer… Har lite smått börjat förstå varför vissa använder sig av ”Aggregators”. De tar 60% av vinsten, men då slipper man de här problemen (säger de). Jag SKA sälja böcker på iBookstore. En dag…