Del IV: Att sälja böcker på iBookStore

Den andra april publicerades boken. Samma dag som internationella barnboksdagen. Pompa och ståt uteblev, men däremot glada tillrop via Facebook. Innan dess hade jag gått en vecka i väntan. Tisdagen innan lånade jag svågerns mac och installerade nödvändigt program. iTunes Producer 2.9 krävdes. Jag kan inte säga att det var något större krångel, mer än att det tog tid. Gissar att det krävs lite serverkapacitet från deras sida för att ta emot boken. Enda gången jag stötte på lite patrull var när jag skulle kategorisera boken. ”Juvenile fiction” blev det till slut. Därmed var det dags att leverera:

2013-03-25 21.34.14

 

Det tog ett tag, jag drack en kopp te och såg på TV under tiden.

Sen var det bara att vänta. Allt från två dagar till två veckor skulle det ta att få den publicerad. Det tog en vecka. Försäljningen tog fart… Fram till dagens datum (22/5) har hela nio böcker sålts… Jag tror jag måste sälja typ sextio – sjuttio innan jag får en utbetalning.

Nåväl. Det är gjort nu och nu står jag i valet och kvalet:
å ena sidan kan jag ge ut två böcker till. Gissar på totalt tio arbetstimmar inklusive produktion per bok. Eller, å andra sidan, översätta nuvarande på engelska.

Ger jag bort en bok på svenska kan nog snäppet fler köpa mina andra två böcker. Eller ger jag ut en bok på engelska är målgruppen större och chansen till att folk köper tillräckligt många enheter större. Eller så fortsätter jag konsultandet bara och har kvar detta projekt till semester.

Boken hittar du här:
https://itunes.apple.com/us/book/sagan-om-det-lila-lejonet/id626400316?l=sv&ls=1

/Andreas