Affärsidéer 2013 som inte blev något

Här är listan på affärsidéer jag inte tagit tag i under 2013. Vissa idéer är bra, andra värdelösa. Känn er fria att stjäla fritt. Om ni gör något med dem så känner ni ju till en affärsrådgivare som gärna hjälper er!

Karaoke app – app som filtrerar mickljud och youtubeljud på iPaden. Man ska alltid kunna sjunga karaoke! Kund: partysugna som inte har tillgång till riktig karaokeutrustning. Hårdvara krävs, men ska rymmas i en ryggsäck.

Inkubatorspelet – En gamification av inkubatorprocessen. Istället för processteg så levlar man.  Beroende av självbedömningen och andras bedömning så levlar man upp. Mutliplayer online games. Kund: Inkubatorer eller alla som satsar på företagsutveckling i grupp.

Självstyrd webbtv – Idag, med hd-kameror kan man få ut tillräckligt bra bild med en fast kamera och sen digitalzooma (eventuellt) i bilden. En låda skickas ut till eventet med kamera och dator. Vaktmästare pluggar in ström och slår på strömbrytare, resten sköts via t ex Team Viewer av produktionstekniker, som kan sköta upp till åtta evenemang samtidigt. Kund: Alla med event. Ex kommunfullmäktige eller innebandycuper.

Character business broker – matcha ihop varumärken med varandra. Ex Plupp och Storhognahotellet fann varandra. Hur kan man hjälpa företag att hitta varandra, även om de inte har samma reklambyrå? Kunder: Företag som nått nivån att varumärket är avgörande. Gissar på minst tio miljoner i omsättning/företag. Men billigare variant kan utvecklas på sikt.

Gratislunch.nu – Sajt som matchar ihop de som vill bjuda och äta gratis utifrån kriterier. Kund: både business och dejtingsugna.

Postkollare – Grej som känner av om det kommit post. Sms:ar när det finns post i lådan.
Fritidshusägare, postboxägare.

Average joe trends – Folk runt om i världen trendspanar. Ska kunna söka på land, ort, och postnummer. Kund: företag som satsar på global marknad och vill bortom filtren från modemagasin och teknikmagasin.

Närlivs på Högslättens idrottsanläggning– Kund: Butik för hockeyföräldrar och folk mellan träning. Det är där folket finns på helgerna i Härnösand. Generellt sett borde detta gälla även i andra kommuner. Varför finns det inte? Någon borde förklara för mig.