Rekryteringsprocessen i ägarledda företag

Att anställa fel person är inte bara dyrt, det är som en kund uttryckte det: ”Det är som ett virus på företaget”. Det drar ner moralen och arbetstempot även för de med driv och engagemang. 

Samtidigt har vi inte tid och råd att genomföra samma noggranna rekryteringsprocess som de börsnoterade bolagen. Vi bör och måste gå på maggropskänslan. 

I de allra flesta fall då man rekryterat fel har alla gått in med goda intentioner. Ändå blir det fel. Därför har vi tillsammans med våra kunder gått igenom rekryteringsprocessen för att ge bäst möjliga förutsättningar för att alla ska bli nöjda.  Detta har vi paketerat i en process som ger betydligt kortare introduktionstid. Generellt sett har vi förkortat tiden från första dag på jobbet till full tid i produktion med 50%. Så om det nu tar sex månader att få ut en anställd i produktion har vi fått ner det till tre månader. Det är tre månader mindre tid för medarbetare att instruera, för dig som ledare att lägga extra engagemang och tid för den nya medarbetaren att känna att denne bidrar till laget och ditt företags framgång.